Site icon Hetman News

Скільки землі можна буде отримати кожному громадянину України старше 18 років після завершення війни?

земельна ділянка

Громадяни України, які досягли 18 років, мають право претендувати на безкоштовну земельну ділянку. Максимальна площа, що передбачена, становить 2,5 га. Хоча під час повномасштабного вторгнення дію закону призупинили, його не скасували.

Документ передбачає виділення різної площі землі під різні потреби. Із державного або комунального земельного фонду українці можуть отримати ділянки:

Закон дозволяє кожному громадянину отримати не одну ділянку, а кожну із зазначених у списку. Таким чином, теоретично, кожен громадянин може отримати п’ять ділянок землі різного цільового призначення.

Максимальна загальна площа таких наділів може становити 2,48 га.

Проте експерти земельного ринку сумніваються щодо відновлення дії закону після війни, оскільки фактично це буде єдиний ліквідний товар.

Якщо врахувати всіх громадян віком від 18 років, які ще ніколи не зверталися за земельною ділянкою, вільних ділянок, які не приватизовані на сьогодні, на всіх не вистачить.

Варто зауважити, що і до повномасштабного вторгнення закон працював дуже складно. Особа, яка мала намір отримати ділянку, повинна була пройти десятки бюрократичних кіл і витратити багато нервів і часу, іноді навіть не один рік. Попри те, що землю виділяли безоплатно, за різні землевпорядні процедури українцям доводилося платити з власної кишені.

Exit mobile version