Site icon Hetman News

Борель: Росія може розпочати новий великий наступ після виборів

Жозеп Боррель

Головний дипломат Європейського союзу переконаний, що зараз Україні потрібно надавати “все необхідне”. Країни-члени ЄС також повинні визначити пріоритетність поставок озброєнь та боєприпасів для Києва. Ще один великий російський наступ може розпочатися через кілька місяців після “виборів” в Росії у березні. Про це у своєму блозі після візиту в Україну написав високий представник Європейського союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє focus.ua.

За його словами, український народ залишається настроєним на продовження боротьби. І, на відміну від російських військових, українці знають, за що вони воюють. Проте, без західної підтримки, яку за словами Борреля слід терміново посилити, українцям цього не вдасться.

“Те, що ЄС та його члени зроблять у найближчі місяці для надання Україні інструментів для протистояння російському наступу, матиме вирішальне значення як для України, так і для безпеки Європейського союзу”, – написав Боррель.

Головний дипломат Євросоюзу також згадав, як він був свідком масштабного обстрілу України 7 лютого. Забезпеченням України кращих систем протиповітряної оборони є невідкладним пріоритетом, вважає Боррель.

Крім того, політик настоює на зміні підходу до надання допомоги Україні.

“Якби Путін переміг в Україні, наша безпека опинилася б під великим ризиком. Ось чому нам потрібно змінити парадигму від підтримки України “стільки, скільки потрібно” на зобов’язання підтримувати Україну “всім необхідним” для того, щоб виграти війну і здобути мир”, – вважає Боррель.

За думкою дипломата, країни-члени Європейського союзу зараз повинні працювати зі своїми оборонними підприємствами над переглядом контрактів та визначити пріоритетність поставок озброєнь та боєприпасів в Україну.

Exit mobile version