Site icon Hetman News

Ціни на золото злетіли до історичного максимуму на тлі смерті президента Ірану

слитки золото

Золото злетіло до історичного максимуму завдяки оптимізму щодо того, що Федеральний резерв почне пом’якшувати монетарну політику цього року, а також через зростання геополітичної напруженості на Близькому Сході. Ціна на банківський метал підскочила на 1,4% до 2450,07 доларів за унцію, перевищивши попередній внутрішньоденний рекорд, досягнутий у квітні. Трейдери підвищують ставки на те, що Федеральний резерв може знизити вартість запозичень вже у вересні, що сприятиме зростанню цін на золото, передає epravda.com.ua.

Минулого тижня долар США впав, а казначейські облігації виросли після того, як інфляція у квітні сповільнилася більше, ніж очікувалося. Це підтримало зростання цін на дорогоцінний метал.

Золото опинилося в центрі уваги після того, як розбився вертоліт з президентом Ірану Ебрагімом Раісі. Ця новина підсилила відчуття зростаючих геополітичних ризиків у регіоні після того, як напередодні нафтовий танкер, що прямував до Китаю, був підбитий ракетою Хуситів у Червоному морі.

“Зростання цін на золото обумовлене новинами та невизначеністю щодо подій в Ірані”, – сказав Ніколас Фраппелл, глобальний керівник відділу інституційних ринків нафтопереробного заводу ABC в Сіднеї.

Exit mobile version