Site icon Hetman News

Дружина військовополоненного отримала виплати за чоловіка лише через суд

статуетка Феміди

Суд визнав незаконною діяльність військової частини щодо невиплати грошового забезпечення та додаткової винагороди за період перебування військового в полоні.

Дружина військовополоненого звернулася до суду в Чернівецькій області, щоб отримати від військової частини грошове забезпечення та додаткову винагороду (100 тисяч гривень) за кожен місяць полону її чоловіка.

Старший сержант ЗСУ зник у вересні 2022 року, перебуваючи в Ізюмському районі Харківщини. Спочатку його дружині повідомили, що він самовільно вийшов з військової частини, і відкрили кримінальне провадження. Пізніше стало відомо, що він потрапив у полон, і немає доказів, що він це зробив добровільно.

Після розслідування військовому поновили усі пільги та нарахування грошового забезпечення та додаткової винагороди з моменту потрапляння в полон. Проте дружина військовополоненого не отримала жодних виплат за весь час перебування чоловіка у полоні, хоча це передбачено законом. Вона зверталася до командира військової частини, але не отримала жодної відповіді протягом понад п’яти місяців.

Суд повністю задовольнив позов жінки, визнавши протиправну діяльність військової частини щодо невиплати грошового забезпечення та додаткової винагороди за період перебування військового в полоні та зобов’язавши виплачувати гроші його дружині, поки військового не звільнять з полону. Рішення суду ще можуть оскаржити.

Exit mobile version