Site icon Hetman News

Генштаб ЗСУ: За ніч в Україні обстріляно понад 150 населених пунктів

наслідки російського ракетного обстрілу


За даними Генерального штабу України, протягом минулої ночі росіяни здійснили п’ять ракетних та 76 авіаційних ударів по Україні, здійснили 50 обстрілів з реактивних систем вогню по позиціям українських військ та населеними пунктами. Понад 150 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях потрапили під обстріл, повідомляє bbc.com.

“За минулу добу сталося 71 бойове зіткнення. У результаті російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться в повідомленні Генштабу.

Згідно з цим же повідомленням, українські ППО знищили 15 російських безпілотників.

У одному з районів Київської області внаслідок нічних атак російських безпілотників пошкоджений інфраструктурний об’єкт, повідомила прес-служба військової адміністрації області. Як повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, вночі у неділю повітряна тривога у столиці України оголошувалась кілька разів – російські війська запускали безпілотники “багатьма групами”, які “атакували Київ хвилями по різних напрямках, постійно змінюючи вектори руху”.

За попередніми даними, жертв та постраждалих немає.

Уночі та вранці росіяни обстріляли чотири райони Сумської області з мінометів та ствольної артилерії, повідомляє місцева адміністрація.

Протягом минулої доби російські війська обстрілювали прикордонні та передові населені пункти Харківської, Чугуївського та Куп’янського районів Харківської області, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. За його словами, постраждалих в результаті обстрілу немає.

Один російський безпілотник був збитий в Черкаській області, повідомив голова ОВА Ігор Табурець. Уламками незначно пошкоджено п’ять будинків. Люди не постраждали.

Російські війська за добу випустили 389 снарядів по Херсонській області, поранено чотири людини, повідомив голова місцевої адміністрації Олександр Прокудін. За його словами, снаряди потрапили і в житлові квартали декількох населених пунктів області та на територію сільськогосподарського підприємства.

Exit mobile version