Site icon Hetman News

Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус: У Росії є можливість сформувати достатню кількість військ для подальшого нападу на Чернігівщину

"зуби дракона" на Чернігівщині

Наразі у Росії є можливість сформувати достатню кількість військ для подальшого нападу на територію Чернігівської області у період від одного до трьох тижнів.

Виступаючи на пресконференції, начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус зазначив, що російські війська можуть швидко мобілізуватися, але невизначеність полягає у їхній можливій дії.

“Чи вони це зроблять, чи ні – це залежить від того, наскільки ми зможемо посилити наші оборонні роботи. Вони пильнують, літають, куди зможуть, може, хтось поїде. Цього не варто виключати. Вони усвідомлюють ситуацію. Рівень фортифікації у 2023 році значно вищий, ніж у 2022 році. Ми плануємо й надалі посилювати цей аспект. Що більше ми це робитимемо, тим менша ймовірність повторного вторгнення ворога на територію Чернігівської області”, – додав він.

За його словами, у 2023 році з резервного фонду держбюджету було передбачено 363 мільйони гривень на будівництво військових, інженерних та фортифікаційних споруд, а використано понад 217 мільйонів гривень (59,9%).

Exit mobile version