Site icon Hetman News

Конфлікт між кореспонденткою та комбатом спалахнув через її заяву про погрози

Дмитро Кухарчук

Військова кореспондентка Анна Калюжна повідомила про отримання погроз від комбата 3-ї штурмової бригади Дмитра Кухарчука та його підлеглих. Конфлікт виник через пост журналістки, в якому вона критикувала “політиків та їхніх медійних друзів” з 3-ї ОШБ і коментувала вихід українських військ з Авдіївки. Про це повідомила “Українська правда“.

18 червня Калюжна відреагувала на допис журналістки та блогерки Яніни Соколової, яка закликала Генштаб ЗСУ терміново надіслати підкріплення військовим 3-ї ОШБр, що тримають рубежі на межі Харківської та Луганської областей.

У своєму пості Калюжна зазначила, що ЗСУ стримують наступи переважаючих сил противника по всій лінії фронту. Вона провела “аналогію з Авдіївкою”, стверджуючи, що 3-ю ОШБр “командує політик” і “блогери дружніх політсил через фейсбук змусили терміново всіх відводити”. Журналістка підкреслила, що її пост не стосується рядових воїнів та командирів середньої ланки, а лише політиків та їхніх медійних друзів, які використовують маніпулятивні інструменти.

За словами Калюжної, погрози почали надходити після допису Кухарчука, де він представив список журналістів, звинувативши їх у “нівелюванні крові” загиблих побратимів в Авдіївці та радив військовим уникати співпраці з ними. Серед згаданих журналістів були Анна Калюжна, Ірина Баглай, Діана Буцко, Анастасія Федченко, Сергій Костеж, Марія Малєвська та Надія Суха.

Кухарчук написав, що ці журналісти знецінили подвиг його батальйону, який забезпечував відхід українських військ, назвавши їх ганьбою української нації.

Калюжна заявила, що отримувала погрози з особистого номера Кухарчука та його підлеглих, а також нічні дзвінки з різних номерів та дзвінок з погрозою зґвалтування. Журналістка опублікувала знімки цих погроз та зазначила, що ідентифікувала авторів і передасть їх дані правоохоронцям.

Кухарчук відповів, що не погрожував журналістці, і це видно з переписки, яку вона виклала, а також назвав її допис “заказухою проти бригади”. Він додав, що його бригада тримає складну ділянку фронту, попри цілодобові штурми, і тверезо оцінює необхідність додаткових резервів для стримування противника.

Редакція проєкту “Bihus.Info”, де працювала Калюжна, заявила, що не можуть залишитись осторонь цієї історії, засудивши погрози на її адресу та її родині, зазначивши, що це неприпустимо і ницість навіть від окремих представників бригади. Видання висловило сподівання на справедливу реакцію та відповідальність у цьому інциденті.

Exit mobile version