Site icon Hetman News

МСЕК: Як бюрократія принижує військових

Ігор Салій

Оформлення інвалідності для ветеранів є надзвичайно бюрократичним і неприємним процесом, під час якого бійці змушені чекати місяцями на підготовку документів. Ветеран Ігор Салій поділився своєю історією та байдужістю лікарів.

Колишній командир 5-ї роти 126-го батальйону 112-ї бригади, майор та офіцер Центру масштабування технологічних рішень, Ігор Салій, на своїй сторінці у Facebook розповів про свій досвід проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

Після двох поранень Салій захопився стрільбою з лука, здобувши перемогу на “Кубку Воїнів” Ліги Нескорених та “золото” у командних змаганнях Повітряних сил і морської піхоти США у Лас-Вегасі. У квітні цього року він пройшов військово-лікарську комісію (ВЛК), отримав направлення на МСЕК і поїхав до головного військового шпиталю (ГВКГ). Ветеран описав складний і бюрократичний процес, зазначивши, що МСЕК працює лише два дні на тиждень, що є неприпустимим під час війни. Він розповів про випадок, коли в черзі до МСЕКу зустрів чоловіка з ампутованою ногою та гранатою в сумці, розчарованого затримками в оформленні документів.

“Чоловік пояснив, що подав усі документи п’ять місяців тому, йому обіцяли передзвонити через два тижні, але минуло п’ять місяців, і він був готовий на радикальні дії. Я спілкувався з ним і зміг заспокоїти… Як же зараз жалкую про це”, — пише Салій.

Згодом Салій потрапив у схожу ситуацію: йому обіцяли зателефонувати через два тижні, а насправді чекати довелося чотири місяці.

“Через 4 місяці мені подзвонила працівниця, яка знайшла мої документи під час прибирання кабінету, і сказала, що мене направляють у цивільний МСЕК”, — обурено розповідає Салій.

Він пообіцяв боротися за права ветеранів: “Через таких людей кожен ветеран почувається покинутим. Але так не буде, поки я живу… Я клянуся, що буду захищати кожного бійця, який пройшов через пекло і зазнає подібного ставлення!”

Exit mobile version