Site icon Hetman News

NYT: До липня ЗСУ отримають 6 із обіцяних 45 винищувачів F-16

винищувач f-16


Очікується, що до середини літа 12 українських пілотів будуть готові виконувати бойові польоти на винищувачах F-16 після 10 місяців навчання у Данії, Великобританії та США. Проте до моменту їх повернення на фронт Україна отримає лише шість таких літаків з приблизно 45, які були обіцяні європейськими союзниками, повідомляє The New York Times у публікації в понеділок, 11 березня, за інформацією dw.com.

Причини затримок пов’язані з тривалим процесом навчання українського льотного складу, вказує NYT: навіть порівняно зі стандартним навчанням на F-16, підготовка українських льотчиків відбувається “з блискавичною швидкістю”, проте не так швидко, як сподівалася Україна та її союзники. Щоб ефективно використовувати ці винищувачі, пілотам, які навчилися літати на радянських літаках, спочатку довелося освоїти англійську мову та вивчити західні льотні технології, нагадує видання.

Крім того, Вашингтон довго не погоджувався на відправку винищувачів до Києва. У адміністрації президента США Джо Байдена наголошували, що F-16 малоймовірно зможуть змінити хід подій на фронті, оскільки навчання їх обслуговуванню може зайняти роки.

Данія, Нідерланди, Норвегія та Бельгія зобов’язались вислати в Україну близько 45 винищувачів, що є достатнім для трьох невеликих ескадриль. Данія відправить перші шість F-16 наприкінці весни, ще 13 мають прибути до кінця року і до 2025 року. Інші країни щодо дат поставок поки не визначилися.

Навчання українських пілотів розпочалося в серпні 2023 року на авіабазі Скрідструп на південь від Данії, де також готується близько 50 технічних фахівців для обслуговування та ремонту літаків, а також роботи з комплектами озброєння.

Підготовка техніків може призвести до додаткових затримок, пише NYT, оскільки для обслуговування одного F-16 потрібно від восьми до 14 осіб. До тих пір, поки не буде достатньо екіпажів для обслуговування винищувачів, західні підрядники повинні будуть супроводжувати літаки в Україну. Крім того, необхідність ремонту застарілих та пошкоджених через війну злітно-посадкових смуг в Україні може ще більше затримати появу F-16 на фронті.

Exit mobile version