Site icon Hetman News

Скандал у ЗСУ: Сексуальне домагання до військової медикині

медикиня в ЗСУ

Редакція «Слідства.Інфо» отримала інформацію про можливе сексуальне домагання до української військової медикині під час служби, а також про можливий тиск на неї з боку командування. Оксана розповіла, що має досвід служби в зоні АТО і отримала відзнаку Головнокомандувача ЗСУ.

Пройшло понад два місяці після інциденту, проте офіційне розслідування у підрозділі не проводилося, а ймовірний кривдник залишив частину самовільно. Зараз психологічний стан жінки погіршився, і її переводять до іншої частини. Журналісти «Слідства.Інфо» спілкувалися з командуванням підрозділу.

Цей матеріал підготував «Слідство.Інфо». На відео, яке редакції надала Оксана, зафіксована її розмова з військовим водієм Сергієм. Під час поїздки зі Львова на полігон Сергій висловлював Оксані непристойні пропозиції. Жінка відчула дискомфорт і почала приховано записувати розмову на відео. У запису Сергій каже, що не вважає Оксану своєю подругою і після певного етапу вони повинні мати секс, хоче вона цього чи ні.

Оксана повідомила командиру про домагання, але офіційне розслідування не було проведено. Начальник медичного пункту, який підтримав Оксану, розповів, що ситуація ускладнилася після того, як він звернувся до командування батальйону. Жінку звинуватили в провокаціях, а ймовірний кривдник Сергій був переведений в ту ж роту, де служить Оксана.

Командування відмовилося надати документи про проведення заходів щодо попередження гендерної дискримінації. У підрозділі провели інструктажі, але жодних офіційних звітів журналісти не отримали. Оксана каже, що відчуває себе беззахисною і не знає, де знайти підтримку, оскільки вона жінка і її права не захищаються.

Оксана написала заяву до Державного бюро розслідувань, і там відкрили кримінальне провадження. Вона не розкриває деталей справи, але вважає, що Збройні сили України мають захищати військових від таких випадків. Сергій залишив частину самовільно, і його подали в розшук.

Exit mobile version