Site icon Hetman News

Залужний: Війна зайшла в глухий кут

Валерій Залужний

Генштаб ЗСУ повідомляє, що протягом останніх діб під артилерійським обстрілом опинилися понад 100 населених пунктів в Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській і Миколаївській областях.

Десятки сіл і міст опинилися під авіаударами. Є жертви серед цивільного населення.

Голова відомства Європейського Союзу з питань закордонних справ Жозеп Боррель підтримав Київ: “Москва не повинна розраховувати на ілюзії: інші кризи не відвернуть нашої уваги від України. Наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно”.

Міністерство оборони Росії повідомило, що вночі з середи на четвер над Чорним морем був збитий один український безпілотник, і ще п’ять було перехоплено над анексованим Кримом.

Росія стверджує, що її Збройні Сили використовують високоточну ракетну зброю для ураження військової інфраструктури України.

Війна переходить на стадію позиційної

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, військовий конфлікт переходить на новий етап позиційної війни зі статичними та затяжними боями.

Війна між Україною та Росією “зайшла в глухий кут” і ризикує затягнутися на довгі роки без проривів з обох сторін. Залужний про це сказав у інтерв’ю The Economist.

“Нам необхідно використовувати потужність, вкладену в нових технологіях”, – сказав Залужний. На його думку, найбільшим ризиком позиційної війни на виснаження є те, що вона може затягнутися на роки і виснажити українську державу.

“Росія втратила не менше 150 тисяч солдат. У будь-якій іншій країні такі втрати зупинили б війну”, – підкреслив головнокомандувач.

Exit mobile version