Site icon Hetman News

ЗСУ: Ситуація в Авдіївці – “погрозлива та нестабільна”

стела Авдіївка

Збройні сили України терміново перекинули до міста Авдіївка в Донецькій області 3-ю окрему штурмову бригаду, створену на базі полку “Азов“, для підсилення розташованих там підрозділів. “Ситуація в місті на момент введення бригади – надзвичайно критична”, – йдеться в повідомленні 3-ї бригади в Telegram-каналі у четвер, 15 лютого, повідомляє dw.com.

Заявляється, що окремі батальйони провели рейд в захоплені росіянами райони Авдіївки та завдали “критичного удару” принаймні двом бригадам Збройних сил РФ. Однак “об’єктивна ситуація в Авдіївці залишається загрозливою та нестабільною”, оскільки Росія перекидає в місто нові сили.

За добу ЗСУ відбили 34 атаки в районі Авдіївки

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про відбиття 34 російських атак в районі Авдіївки за минулу добу. Російська армія “не припиняє спроб оточити Авдіївку”, українські військовослужбовці “утримують оборону, завдаючи їм значних втрат”, йдеться в ранковому зведенні Генштабу.

Раніше прес-секретар української оперативно-стратегічної групи “Таврія” Дмитро Ліховий назвав ситуацію в місті “дуже напруженою, але контрольованою”. Він зауважив, що на деяких ділянках українські сили відступають “на більш вигідні позиції”, а на інших, навпаки, відбивають позиції.

Exit mobile version