Site icon Hetman News

ЗСУ: У Севастополі окупантам завдано великих збитків, вражено корабель “Костянтин Ольшанський”

десантний корабль "Костянтин Ольшанський"

Повідомляється, що вночі на 23 березня ЗСУ також вразили у Севастополі великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський“, який був захоплений Росією у Криму в ході анексії від України.

Українські офіційні особи заявили, що український удар по окупованому Севастополю на Криму вночі на 23 березня був нанесений по великій кількості кораблів Чорноморського флоту і завдав великої шкоди. Київ стверджує, що крім великих десантних кораблів “Ямал” і “Азов“, також були вражені розвідувальний корабель “Іван Хурс” і великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський“.

Костянтин Ольшанський” був частиною ВМС України до 2014 року. Він був одним із багатьох українських кораблів, захоплених російськими військами під час незаконної анексії Криму у 2014 році.

Прес-секретар ВМС України Дмитро Плетенчук повідомив, що пошкодження корабля ще уточнюються, але зауважив, що він “не боєздатний”. Міноборони України заявило: “Росія планувала використати корабель проти України, тому Україна завдала по “Костянтину Ольшанському” удар ракетою “Нептун” українського виробництва”.

Exit mobile version