Apple логотип

Британський бізнесмен подав позов проти компанії Apple після того, як його дружина виявила “видалені” повідомлення, які він надсилав секс-працівницям, на іншому пристрої.

Про це повідомляє The Times.

Невірний чоловік, чиє ім’я не розкривається, але відомо, що він є середнього віку та з Англії, стверджує, що недостатня прозорість Apple щодо видалених повідомлень призвела до подання його дружиною заяви на розлучення.

Він зізнався, що звертався до повій в останні роки шлюбу і контактував з ними через iMessage на своєму iPhone, після чого видаляв повідомлення.

Однак, зрештою, його дружина знайшла ці повідомлення на сімейному комп’ютері iMac, разом з іншими повідомленнями, які він вважав видаленими.

Позов на 5 мільйонів фунтів стерлінгів “Якщо вам кажуть, що повідомлення видалено, ви маєте право вважати, що воно дійсно видалено”, – сказав він в інтерв’ю. “Це все ще досить боляче. Це був дуже жорстокий спосіб дізнатися про це для моєї дружини. Я думаю, що якби я зміг поговорити з нею раціонально, і вона не сприйняла це так жорстоко, я, можливо, все ще був би одружений. Розлучення – це надзвичайно стресовий процес, а у вас є діти та сімейна динаміка. На мою думку, це все сталося через те, що Apple запевнила мене, що мої повідомлення були видалені, хоча це було не так. Якби повідомлення містило вказівку: “Ці повідомлення видалено на цьому пристрої”, або “Ці повідомлення видалено лише на цьому пристрої”, це було б зрозуміліше”. Зараз він подав позов проти компанії на суму понад 5 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 250 млн гривень), які він втратив через розлучення та судові витрати, стверджуючи, що компанія не пояснює клієнтам, що видалені повідомлення можуть з’явитися на інших пристроях Apple.

Саймон Волтон з лондонської юридичної фірми Rosenblatt, яка представляє інтереси бізнесмена, заявив в інтерв’ю Telegraph, що “Apple не пояснила користувачам, що відбувається з повідомленнями, які вони надсилають, отримують і, що важливо, видаляють”.

“У багатьох випадках iPhone інформує користувача про те, що повідомлення було видалено, але, як ми бачили, це не відповідає дійсності та вводить в оману, оскільки вони все ще є на інших підключених до нього пристроях – те, про що Apple не говорить своїм користувачам”, – сказав він. “Я був би радий почути від інших клієнтів Apple, які зіткнулися з подібними проблемами”.