Байден

Президент США використовуватиме TikTok для своєї виборчої кампанії, попри те, що він сам висловлював занепокоєння щодо безпеки цієї платформи та заборонив її використання на федеральних пристроях.

За словами помічників, Байден особисто не приєднається до платформи, як і інші члени його адміністрації, оскільки обліковий запис BidenHQ буде повністю вести команда виборчої кампанії, яка спробує звертатися зокрема до молодих виборців.

У першому повідомленні президента США в TikTok показали, як американського лідера запитують про Супербоул – фінальну гру сезону в професійному американському футболі.

Представники виборчої кампанії Байдена заявили, що вони приймають передові заходи безпеки та впроваджують протоколи безпеки, але не уточнили ці заходи та не надали інформації про те, чи були вони спрямовані на захист даних кампанії чи виборців.

ФБР та Федеральна комісія з питань зв’язку попереджували, що власник TikTok, компанія ByteDance, може ділитися з авторитарним урядом Китаю даними користувачів, такими як історія переглядів, місцезнаходження та біометричні дані.

У 2022 році Байден заборонив використання TikTok майже 4 мільйонам співробітників федерального уряду на пристроях, які належать його відомствам, з обмеженими винятками для правоохоронців, служб національної безпеки та досліджень в галузі безпеки.