Ентоні Блінкен

Для України настав “критичний момент” у війні з Росією, і Київ терміново потребує більш активної підтримки Заходу, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, який перебуває з візитом у Франції. “Зовсім необхідно забезпечити українців тим, що їм все ще потрібно для оборони, особливо коли йдеться про боєприпаси та засоби ППО”, – заявив Блінкен журналістам під час візиту до Франції, повідомляє bbc.com.

“Це ще одна причина, чому запит на додатковий бюджет, з яким президент Байден звернувся до Конгресу, має бути виконаний як можна швидше”, – додав Блінкен.

Байден знову закликав контрольовану республіканцями Палату представників США затвердити пакет військової та фінансової допомоги Україні на суму понад 60 мільярдів доларів, який застряг у Конгресі ще з минулого року.

Блінкен та міністр оборони Франції Себастьян Лекорню відвідали збройний завод Nexter, який виробляє гаубиці Caesar. Лекорню повідомив, що у зв’язку з ситуацією в Україні Nexter планує виробляти 12 гаубиць Caesar на місяць порівняно з шістьма на цей час.

Тим часом міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що Франція має намір досягти прийняття на загальноєвропейському рівні санкцій стосовно російських компаній, які займаються дезінформацією.

“Я запропоную встановити санкційний режим проти тих, хто підтримує режим дезінформації”, – пообіцяв Сежурне на спільній з Блінкеном прес-конференції в Парижі.