копійка на фоні долара

В обмін він пообіцяв надати дозвіл на вивезення гірничодобувного обладнання з прифронтового району. Про це в Telegram повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України, передає unian.net.

За даними слідства, посадовець у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств зі Сходу та ще двома особами висловив прохання до керівника іншого вугільного підприємства, що знаходиться в західному регіоні, надати неправомірну вигоду. За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт одного державного підприємства в інше. Йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно знаходилося неподалік від зони бойових дій.

У НАБУ додали, що кошти мали передаватися п’ятьма частинами по 100 тис. доларів під час кожної зустрічі. Під час передачі третього траншу хабаря одного з пособників було викрито “на гарячому”. Усі четверо учасників угоди затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.