Site icon Hetman News

В Іспанії торговим мережам та закладам громадського харчування заборонили викидати непродані продукти

продукти

Уряд Іспанії схвалив законопроєкт, який забороняє закладам громадського харчування та великоформатним магазинам викидати непродані продукти. Для того, щоб він набув чинності, документ має підтримати парламент, передає east-fruit.com з посиланням на GrowHow.

Цитуючи міністра сільського господарства, рибальства та продовольства Луїса Планаса (Luis Planas), прес-служба іспанського уряду зазначила, що нові правила передбачають штрафи від €60 тис. до €500 тис. за викидання непроданої їжі на сміттєзвалище. Голова міністерства переконаний, що парламент Іспанії, в якому більшість мають групи, які підтримують уряд, найближчими тижнями схвалить законопроєкт.

Населення Іспанії на сьогодні становить близько 48 млн осіб. За оцінками місцевого уряду, кожна людина у країні щорічно викидає майже 66 кг їжі. Він пояснив, що згідно з новими правилами закладу громадського харчування, супермаркети та гіпермаркети будуть зобов’язані передавати непродані продукти, близькі до закінчення терміну придатності, до соціальних закладів, наприклад, продовольчих банків.

Exit mobile version