Site icon Hetman News

Ціни на каву зростатимуть

кава

Вартість лондонських ф’ючерсів на каву робуста за останній рік зросла приблизно на 15 відсотків. Ціни на каву продовжать зростати через зміни клімату, перебої з постачанням та нові правила ЄС, які збільшують витрати виробників. Про це заявив голова італійської кавової групи Lavazza Джузеппе Лавацца, повідомляє unian.net з посиланням на Financial Times.

“Ціни на каву не знизяться, вони залишаться дуже високими. Ланцюг постачання кави перебуває під значним тиском”, – сказав він.

Видання зазначає, що ціна лондонських ф’ючерсів на каву робуста сильно зросла за останній рік. Зокрема, ціна на каву на полицях британських супермаркетів зросла приблизно на 15 відсотків порівняно з 2023 роком.

За словами Lavazza , виробники кави були змушені підвищити ціни та зменшити свою норму прибутку, оскільки вартість сировини різко зросла через скорочення постачань внаслідок зміни клімату.

Видання Bloomberg пояснило, що посуха у В’єтнамі, найбільшому експортері робусти, завдала шкоди врожаю і може призвести до дефіциту зерна вже четвертий рік поспіль.

Водночас Бразилія, найбільший у світі виробник кави, також планує зібрати нижчий, ніж очікувалося, врожай сорту арабіка.

Exit mobile version