магнітні бурі

На Землю знову обрушаться магнітні бури. Найближчий розлад у геомагнітному полі цього місяця очікується вже з 6 по 8 вересня. Після цього, протягом місяця, буде спостерігатися ще три хвилі магнітних бурь.

Про це повідомляє Центр прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США. Зазначається, що перша хвиля магнітних бурь пройде у період з 6 по 8 вересня.

“Наступне більш активне збудження геомагнітного поля очікується вже 14 вересня. У наступні дні – у період з 15 по 17 вересня – також можливі магнітні бурі, але меншої інтенсивності”, – зазначено у повідомленні.

Тим часом останню магнітну бурю цього місяця передбачають на 23 вересня. Попри це, фахівці вказують, що прогноз на такий тривалий період може бути неточним, і дата початку геомагнітного збудження може трохи змінитися.

“Під час магнітних бурь у людей можуть виникати апатія, тривога, роздратування та невизначеність у прийнятті рішень. Також слід враховувати, що можуть виникати прояви більш серйозних проблем зі здоров’ям. До них можна віднести схильність до утворення тромбів, підвищення артеріального тиску та мігрень”, – кажуть фахівці.

За їхніми словами, метеозалежним людям у цей період слід утримуватися від важких фізичних навантажень, краще приділити цей час відпочинку та догляду за фізичним та розумовим здоров’ям. “Для цього можна приймати теплі трав’яні ванни, пити більше води та не перевантажувати нервову систему”, – вказано у повідомленні.