Site icon Hetman News

НАЗК внесло американську мережу ресторанів Subway до списку «міжнародних спонсорів війни»

ресторан Subway

Українське Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло американську мережу ресторанів Subway до списку «міжнародних спонсорів війни».

У повідомленні йдеться, що в Росії продовжують працювати понад 500 ресторанів компанії, які сплачують сотні тисяч доларів податків до російського бюджету. Українське агентство стверджує, що Subway «активно рекламує свою діяльність через підсанкційні російські соцмережі та доставляє їжу через сервіси „Яндекса“.

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну компанія не оголошувала про звільнення з РФ. За даними НАЗК, Subway заявляв, що всі ресторани в Росії незалежно володіють і керують місцеві франчайзі, тому ресторани залишаються відкритими в Росії. Українська влада стверджує, що це твердження вводить в оману.

У заяві НАЗК наголошується, що Subway нібито найняла російську юридичну компанію, щоб знайти законний спосіб збирати роялті з російських франчайзів, оскільки західні компанії не могли отримувати відрахування через введені російськими банками обмеження. За інформацією агентства, юридична фірма знайшла механізми, які дають змогу законно збирати роялті з російських ресторанів Subway. “Спроб засудити війну Росії проти України від керівництва компанії не було”, – заявили в НАЗК.

Exit mobile version