Путін і Кім Чин Ин

КНДР направить військові будівельні та інженерні підрозділи для участі у “відновлювальних роботах” в окупованій Донецькій області вже в липні цього року. Про це повідомляє південнокорейський телеканал TV Chosun.

TV Chosun, посилаючись на урядовця Південної Кореї, повідомив 21 червня, що очікується відправка великомасштабних інженерних сил з Північної Кореї в окуповану Донецьку область у липні. Ці підрозділи повинні допомогти відновлювати інфраструктуру в окупованому Донецьку.

Північнокорейські військові мають 10 інженерних бригад, і телеканал Chosun підрахував, що Північна Корея може отримувати до 115 мільйонів доларів щорічно від Росії, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповану частину України.

Водночас Інститут вивчення війни поки що не бачить повідомлень, які б свідчили про те, що північнокорейські військовослужбовці планують брати участь у бойових діях в Україні, але пряма північнокорейська інженерна підтримка може вивільнити російську бойову міць для операцій уздовж лінії фронту і сприяти російським зусиллям з розширення військової інфраструктури та оборонних укріплень на окупованій території України.