Telegram

Комісія зі стандартів у сфері телекомунікацій Південної Кореї оголосила, що адміністрація месенджера Telegram виконала прохання відомства та видалила з платформи дипфейковий контент сексуального характеру. Разом з тим представники компанії вибачилися за несвоєчасну реакцію на звернення регулятора та висловили готовність до подальшої співпраці.

Раніше стало відомо, що поліція Південної Кореї розпочала розслідування щодо Telegram у рамках справи про причетність до поширення дипфейків відвертого характеру з корейськими жінками. Розслідування почалося після надходження численних скарг на адресу платформи.

Представник східноазіатського філіалу Telegram надіслав офіційний лист до Комісії зі стандартів у сфері телекомунікацій Південної Кореї, у якому зазначалося, що адміністрація месенджера видалила зі своєї платформи 25 матеріалів, через які було розпочато розслідування поліції. Telegram також вибачився за виникле непорозуміння та надав регулятору електронну поштову адресу для подальшої взаємодії з відомством.

«Ми хочемо зміцнити взаємодію з Telegram, забезпечивши гарячу лінію, починаючи з ексклюзивної поштової скриньки, щоб запобігти поширенню фейкових матеріалів сексуального характеру і зрештою викорінити заборонений цифровий контент», — прокоментував це питання представник корейського регулятора.