Site icon Hetman News

Створено новий сорт помідорів чері, які в’яляться самі ще на лозі

вялені помідори

Як відомо, для приготування в’ялених томатів плоди зазвичай попередньо обробляють діоксидом сірки або сіллю перед процесом сушіння. Однак новий вид томатів чері був виведений спеціально для сушіння прямо на лозі. Ізраїльська харчова технологічна компанія Supree розробила сорт томатів, плоди якого мають мікроскопічні тріщини на шкірці. Під час дозрівання ці мікротріщини збільшуються, і волога випаровується з них природним чином, повідомляє east-fruit.com.

Отже, томати в’яляться прямо на гілці, не потребуючи нарізки та соління, як при в’ялінні традиційних сортів.

Під час в’яління томати нового сорту втрачають приблизно 80% своєї початкової ваги до того, як їх збирають, концентруючи смак, антиоксиданти та інші корисні речовини в решті 20%.

При необхідності томати можна додатково висушувати, заморожувати та таким чином зберігати протягом 1 року без використання консервантів. При цьому не втрачається смак, текстура або харчова цінність.

Зараз Supree зосереджується на продажу томатів безпосередньо корпоративним клієнтам у харчовій промисловості. Компанія також розробляє механічну систему збирання врожаю, яка має знизити вартість томатів та може створити інші культури, які самі висихають, наприклад, солодкий перець.

Exit mobile version