Володимир Путін

Російський президент Володимир Путін має намір використати рекордний рівень явки та підтримки його кандидатури на виборах для створення інформаційного фону для тривалої війни в Україні.

Про це пишуть експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) у черговому огляді. Центральна виборча комісія Росії оголосила, що Путін набрав 87,28% голосів. Голова ЦВК Елла Памфілова заявила, що на виборах була зафіксована рекордна явка – 77,44%, повідомляє bbc.com.

Російська влада, ймовірно, сфальсифікувала рекордну підтримку Путіна в окупованих регіонах України та примушувала українських громадян брати участь у виборах, які фактично були примусовими, враховуючи велику кількість російських військ на цих територіях, пише ISW.

Міністерство оборони Росії заявило, що на виборах проголосувало 99,8% особового складу, з них 97,27% віддали свої голоси Путіну.

Володимир Путін заявив, що не очікував таких високих результатів в Україні – вони, за його словами, показують, що місцеві жителі “вдячні Росії за захист”.

Путін, ймовірно, продовжує зусилля щодо створення інформаційних умов для виправдання тривалого конфлікту та довгострокової окупації України під виглядом “захисту” мирних жителів, яким насправді загрожує лише російська агресія, вирішують експерти.