працівник МНС

Міністр енергетики України Герман Галущенко оголосив, що цієї ночі російські ракети та безпілотники атакували об’єкти енергетики у шести областях. “Знову масштабна атака на нашу енергетику! Були атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях”, – цитує українська преса заяву Галущенка, передає bbc.com.

Під час нальоту серед місць, звідки надходили повідомлення про ракетні атаки або вибухи, були, зокрема, село Добротвір у Львівській області та місто Ладижин у Вінницькій області, де розташовані теплоелектростанції.

Голова адміністрації Полтавської області Філіп Пронін написав в телеграмі, що в Полтавському районі безпілотник потрапив у певний об’єкт енергетичної інфраструктури, внаслідок чого там виникла пожежа.

Постраждалих, за наявною у Проніна попередньою інформацією, немає.

Голова адміністрації Запорізької області Іван Федоров лаконічно написав в телеграм-каналі, що у його області метою ударів були об’єкти енергетики та критично важлива інфраструктура, і що є руйнування, але постраждалих немає.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що всі ракети та безпілотники, які летіли на столицю, були збиті.