ракета


В Білому домі заявили, що Росія розпочала обстріли України північнокорейськими ракетами, а тепер намагається придбати ракети від Ірану.

Один людина загинула, ще вісім отримали поранення в результаті вчорашнього удару російської армії по Кропивницькому, повідомила ГС НС України. За інформацією Міністерства енергетики, пошкоджені два промислових об’єкти: один належить “Укренерго“, інший — “Кіровоградобленерго“. Мешканці міста тимчасово залишилися без електрики, також було припинено рух поїздів.

Тим часом у Києві відбулися похорони снайпера Ростислава Терещенка, який загинув 28 грудня в одному з найгарячіших пунктів фронту, під Авдіївкою. Українець під позивним “Джеррі” воював у батальйоні “Азов” з 2014 року.

Тим часом Білий дім заявив, що російська армія вже використовувала північнокорейські балістичні ракети для обстрілів України, а тепер планує придбати ракетні системи від Ірану. “Це значна і тривожна ескалація підтримки Росією Північної Кореї”, — підкреслили в Вашингтоні.

“За нашою інформацією, Північна Корея недавно надала Росії пускові установки для балістичних ракет та кілька балістичних ракет. 30 грудня 2023 року російські війська запустили принаймні одну з цих північнокорейських балістичних ракет по території України”, — заявив на брифінгу представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Не припиняються також удари по російській території: ввечері у четвер під обстріл потрапив знову Бєлгород, заявив губернатор області В’ячеслав Гладков. За його словами, двоє людей постраждали.

Також у четвер генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш привітав недавній обмін 230 українських на 248 російських військовополонених. Він високо оцінив зусилля ОАЕ, які стали посередниками у цьому обміні.