французські солдати

Голова російського МЗС заявляє, що французькі військові інструктори вже присутні в зоні бойових дій в Україні і, як найманці або інші військові, представляють законну ціль для Росії. Будь-які французькі військовослужбовці в Україні у статусі інструкторів або найманців представляють законну ціль для Росії. Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

“Що стосується питання про французьких інструкторів, у мене є підстави вважати, є і чимало конкретних фактів, що вони в Україні вже працюють, – сказав голова російського МЗС. – Ким би вони не значилися, військовослужбовцями Збройних сил Франції або просто найманцями, вони представляють законну ціль для наших збройних сил”.

Раніше французькі ЗМІ з посиланням на джерела в дипломатичних колах повідомили, що Франція вже цього тижня може направити в Україну військових інструкторів. Зазначається, що на початковому етапі йдеться про обмежену кількість інструкторів, яка потім буде збільшена до кількох сотень. Ця місія, за даними джерел, не буде діяти під егідою Євросоюзу або НАТО.