Site icon Hetman News

Підліток з Великобританії отримав інфаркт спинного мозку, після тренування з гантелями

гантеля

Лікарі з Кеттерінгської загальної лікарні (Великобританія) повідомили про випадок інфаркту спинного мозку у підлітка, спричиненого силовим тренуванням з гантелями.

Згідно з даними, юнак госпіталізувався зі скаргами на порушення рухів в руках і ногах (в’ялий параліч) та гострою затримкою сечі. Ці симптоми виникли після тренування, під час якого він виконував вправи з гантелями.

Зазначається, що МРТ має обмежену чутливість для виявлення інфаркту передньої частини спинного мозку в перші години після виникнення симптомів: обстеження не виявило жодних відхилень через 12 годин після появи симптомів, ознаки інфаркту на МРТ стали видимими лише через п’ять днів.

Через три тижні у пацієнта розпочалося спонтанне покращення стану, а через шість тижнів він зміг самостійно займатися повсякденною діяльністю.

Лікарі припустили, що причиною інфаркту може бути частковий розрив міжхребцевого диска, фрагменти якого спричинили забруднення судин спинного мозку. Інфаркт, що виникає під час фізичних вправ та підйому тяжкості, може уражати грудний або шийний відділ спинного мозку. Велика інтенсивність фізичних вправ або вага спортивного обладнання не пов’язані з ризиком інфаркту спинного мозку, зауважили лікарі. Незважаючи на серйозність цього стану, прогноз зазвичай є сприятливим, але важливо розпочати реабілітацію якнайшвидше.

Exit mobile version