Москву атакують безпілотники, для жителів Росії підняли призовний вік, а “вагнерівці” влаштовують бунт на території РФ. Все це свідчить про те, що Кремль більше не може захистити населення від війни з Україною.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Як зазначається в огляді, російська влада приділяє першочергову увагу внесенню змін до законодавства, які дозволяють швидше призивати до армії більше чоловіків. У середині липня 2023 року Держдума збільшила максимальний вік для призову на військову службу з 27 до 30 років, зберігши діючу нижню межу в 18 років.

Крім того, 24 липня президент Путін підписав законопроект, який поступово підвищує верхню вікову межу для підлягаючих призову в резерв, причому старші офіцери тепер можуть бути мобілізовані до 70 років.

За даними британської розвідки, це може забезпечити швидше збільшення кількості військових, доступних для бойових дій в Україні.

“Збільшення шансів бути змушеним воювати, атаки безпілотників на Москву, винятковий рівень внутрішніх репресій і нещодавній заколот ‘Вагнера’ у сукупності підкреслюють неспроможність російської держави захистити населення від війни”, – відзначають у Міністерстві оборони Великобританії.