Європейський Союз ввів санкції проти сімох фізичних та п’яти юридичних осіб, відповідальних за проведення кампанії з спотворення інформації та поширення пропаганди на підтримку війни Росії проти України, повідомляє ВВС.

У рамках цієї кампанії, в якій беруть участь державні органи та структури, пов’язані з урядом Росії, використовуються підроблені веб-сторінки з використанням ідентифікації національних ЗМІ та державних сайтів, а також фальшиві акаунти в соціальних мережах, заявила Європейська рада.

Як повідомляється на сайті Європейської ради, до санкційного списку зокрема потрапили:

  1. Інфорос” – інтернет-видання, за даними ЄС, тісно пов’язане з російською військовою розвідкою (ГРУ) і відповідальне за створення більше 270 інтернет-ресурсів, які поширюють пропаганду на підтримку агресивної війни Росії проти України. Під санкції потрапили також три засновника цієї компанії.
  2. АНОДіалог” – російська некомерційна організація, створена Департаментом інформації та технологій Москви і тісно пов’язана з адміністрацією президента.
  3. Інститут російського зарубіжжя, а також Агентство соціального проектування та Структура Національні технології (у тексті Євроради – Structura National Technologies) – дві російські ІТ-компанії, що, як стверджується, беруть участь у російській цифровій дезінформаційній кампанії RRN (Recent Reliable News).

Санкції також введені щодо ряду видатних представників згаданих організацій.