Головною метою Ізраїлю на наступний рік є підготовка до цілеспрямованого удару по ядерних об’єктах Ірану. В даний час Іран намагається створити регіональні системи протиповітряної оборони, щоб перешкодити повітряним силам Ізраїлю проникати на його територію, так само як Ізраїль розпочав будівництво власної регіональної системи ППО, якою користуються кілька країн Перської затоки, а також Йорданія і Єгипет, з підтримкою США. Ця система має можливості виявлення та перехоплення ракет, крилатих ракет і безпілотних літальних апаратів-смертників, що є в арсеналі Ірану.

Останні роки Іран розробляє власні системи ППО, використовуючи китайські, північнокорейські і російські розробки, а також розпочав поставки зенітних ракетних систем “Сайед-4” в Сирію і Ліван.

Ліван глибоко занепокоєний тим, що він називає “порушенням Ізраїлем суверенітету Лівану”, а саме польотами реактивних літаків Повітряних сил Ізраїлю в небі країни. За даними зарубіжних видань, більшість ударів Ізраїлю в Сирії спрямовані на знищення радарів і батарей ППО. Іран намагається встановити систему протиповітряної оборони в Сирії, щоб запобігти ізраїльським атакам на своїх союзників і терористичні організації, які він підтримує в країні. Джерела, знайомі з деталями, говорять, що Іран розвиває ці можливості спільно з сирійською армією.

Головне питання для Ізраїлю полягає в тому, чи Іран буде чекати ізраїльського удару, чи вибере момент для атаки, коли відчуває себе готовим завдяки “ядерній парасольці”. Фактично Іран, як розуміють в Ізраїлі, вже став ядерною державою. У зв’язку з поточною ситуацією Ізраїлю необхідно розвивати можливості виявлення, оборони та нападу на віддалені від своїх кордонів відстані, на відстані 1600 кілометрів або більше. Для цього потрібні невидимі винищувачі. У Ізраїлі є третя ескадрілья F-35, а через кілька років їхня арсенальна належність буде складати 75 невидимих винищувачів.

Тому в даний момент важливо розуміти, наскільки важливі для Ізраїля військові, розвідувальні та оперативні відносини з Сполученими Штатами, які відкрили виробничі лінії для перехоплювачів “Залізний купол” і “Праща Давида”. Ізраїлю необхідно підтримувати зв’язок з американцями, якщо він не хоче опинитися в конфронтації з Іраном сам на сам.