Китай планує до 2030 року здійснити посадку людини на поверхню Місяця для проведення наукових досліджень – заступник головного інженера управління програми пілотованих космічних польотів КНР Чжан Хайлянь.

Планується використати дві ракети-носія. Одна доставить пілотований космічний корабель з астронавтами, інша – посадковий місячний модуль. Після запуску ракети вони вийдуть на орбіту Місяця. Після зльоту астронавти увійдуть в місячний посадковий модуль з корабля для спуску на поверхню Місяця. По завершенні наукових завдань та збирання зразків, посадковий модуль доставить астронавтів назад на корабель, з якого вони вийдуть на орбіту Землі, а потім повернуться на Землю у спускній капсулі.

“Китай планує посадити людину на Місяць для проведення наукових досліджень до 2030 року, після чого ми займемося вивченням будівництва місячної науково-дослідницької та експериментальної станції, а також проведенням систематичних та неперервних досліджень природного супутника Землі та відповідних технічних випробувань”. (за словами Чжан Хайляна)