Всесвітньо відомий королівський пінгвін, талісман норвезької гвардії сир Нільс Улаф III, що проживає в Единбурзькому зоопарку, отримав звання генерал-майора Королівської гвардії Норвегії.

З нагоди цієї події близько 160 військових у формі відвідали шотландський зоопарк, щоб взяти участь в урочистій церемонії та вшанувати королівського пінгвіна належними почестями. У 1961 році норвезька королівська гвардія відвідала Единбурзький парад військових оркестрів, де брала участь у показових виступах. Лейтенант Нільс Егелієн зацікавився колонією пінгвінів Единбурзького зоопарку. Йому здалося, що марш його підрозділу дивовижно схожий на ходу чорно-білої птахи.

Коли гвардейці знову повернулися в Единбург у 1972 році, за активної підтримки лейтенанта один із пінгвінів став “сином полку”. Його назвали Нільс Улаф – Нільс на честь Нільса Егелієна та Улаф на честь короля Норвегії Улафа V, що правив у той час.

Нільсу Улафу було надано звання єфрейтора. Під час кожного візиту королівської гвардії на Единбурзький парад військових оркестрів він підвищувався у званні.

Крім того, церемоніальні війська щороку відправляли йому рибу та різдвяні вітальні листівки. Після добре підготовленого параду сир Нільс Улаф був нагороджений новими знаками відзначення на спеціальній церемонії.