SAMARKAND, UZBEKISTAN - SEPTEMBER 16, 2022: Russia's President Vladimir Putin (L) and China's President Xi Jinping chat ahead of the 22nd Summit of the SCO Council of Heads of State at the Samarkand Tourist Centre. Sergei Bobylev/TASS ”Á·ÂÍËÒÚ‡Ì. —‡Ï‡͇̉. œÂÁˉÂÌÚ –‘ ¬Î‡‰ËÏË œÛÚËÌ Ë œ‰Ò‰‡ÚÂθ  ËÚ‡ÈÒÍÓÈ Õ‡Ó‰ÌÓÈ –ÂÒÔÛ·ÎËÍË —Ë ÷ÁË̸ÔËÌ (Ò΂‡ ̇Ô‡‚Ó) ÔÂ‰ ̇˜‡ÎÓÏ ÒÓ‚ÏÂÒÚÌÓ„Ó ÙÓÚÓ„‡ÙËÓ‚‡Ìˡ ‚ ‡Ï͇ı Á‡Ò‰‡Ìˡ —Ó‚ÂÚ‡ „·‚ „ÓÒÛ‰‡ÒÚ‚ - ˜ÎÂÌÓ‚ ÿ‡Ìı‡ÈÒÍÓÈ Ó„‡ÌËÁ‡ˆËË ÒÓÚÛ‰Ì˘ÂÒÚ‚‡ (ÿŒ—) ‚ ÚÛËÒÚ˘ÂÒÍÓÏ ˆÂÌÚ "—‡Ï‡͇̉". —Â„ÂÈ ¡Ó·˚΂/“¿——

Голова Китаю Сі Цзіньпін особисто попередив президента Росії Володимира Путіна про використання ядерної зброї у війні проти України. Про це повідомляє Financial Times (FT) з посиланням на російських і китайських посадовців.

За інформацією FT, після цього китайські посадовці, у розмовах з дипломатами інших країн, стали заявляти, що відмова Москви від ядерних загроз — їх досягнення. За словами джерела газети, це стало центральним елементом кампанії Китаю з відновлення відносин з Європою.

За словами джерел, близьких до Кремля, Путін вирішив, що використання тактичної ядерної зброї не дозволить Москві мати перевагу на полі бою. Удар не допоможе російській армії на фронті, але перетворить зайняті Росією райони на “опромінену пустелю”.