Пам’ятник за життя засновникам британської рок-групи The Rolling Stones – Міку Джаггеру та Кіту Річардсу – встановлено у їхньому рідному Дартфорді під Лондоном (графство Кент). Скульптурна композиція під назвою “The Glimmer Twins” була відкрита 9 серпня.

Авторкою є скульпторка Емі Гудман, яка зобразила Джаггера стрибаючим з мікрофоном. На гітарі супроводжує його Річардс. “Ми могли б зробити статую у старовинному стилі, але ми ж говоримо про Міка Джаггера та Кіта Річардса, вони, як і наша статуя, не стоять непорушно”, – сказав представник міськради Джеремі Кайт.

Нагадаємо, що у 2018 році на платформі залізничної станції Дартфорд з’явилася табличка, яка повідомляла, що саме в цьому місці двоє місцевих хлопців – Джаггер і Річардс – зустрілися 17 жовтня 1961 року. В результаті було засновано The Rolling Stones.

The Rolling Stones вважається однією з найуспішніших груп в історії рок-музики. 21 композиція групи потрапляла до першої десятки британських хіт-парадів, а вісім пісень піднімалися на їх вершину. За понад півстоліття кар’єри музиканти випустили приблизно 50 студійних та концертних альбомів, які розійшлися по всьому світу тиражем понад 250 млн примірників. Останній студійний альбом “Blue & Lonesome” вийшов у грудні 2016 року.

Склад групи майже не змінювався. У серпні 2021 року на 81-му році життя пішов з життя барабанщик групи Чарлі Уоттс. Продовжують виступати 80-річний Джаггер, 79-річний Річардс та 76-річний Ронні Вуд.