Розробники месенджера WhatsApp розпочали тестування функції, яка дозволить учасникам великих груп запускати голосові чати без дзвінка. Про нову функцію повідомляє портал WABetaInfo.

“Голосові чати будуть доступні в групах з більш ніж 32 учасниками. У такому випадку з’явиться новий значок голосової хвилі. Однак до чатів не зможуть приєднатися більше ніж 32 користувачі”, – зазначено в публікації.

Зараз WhatsApp впроваджує функцію для смартфонів на базі мобільної операційної системи Android після завантаження версії месенджера 2.23.16.19.

У випадку, якщо чат був запущений, але до нього ніхто не приєднався, протягом 60 хвилин він автоматично завершиться. “Функція виглядає стабільною, тому багато користувачів месенджера вже можуть спробувати поекспериментувати з нею”, – додали експерти WABetaInfo.

Основною перевагою голосових чатів є те, що вони дозволяють ініціювати виклик без дзвінка на смартфон кожного учасника групи. Замість цього учасники груп отримуватимуть сповіщення про створення нового голосового чату.