Німеччина у першому півріччі поточного року додала рекордні 8 ГВт потужностей сонячної та вітрової енергії, що на дві третини вище рівня аналогічного періоду минулого року, повідомив аналітичний центр IWR.

З них 6,75 ГВт припадає на сонячну енергію, на вітрову – 1,75 ГВт потужності, з яких 1,5 ГВт припадає на наземну вітроенергетику, а на морську вітроенергетику – 230 МВт нової потужності у одному проекті у Балтійському морі.

Очікується, що загалом у 2023 році в Німеччині буде введено 15 ГВт потужностей ВІЕ, що може збільшити річне виробництво електроенергії на 20 ТВт-год, йдеться у повідомленні.

При цьому ціни на вітрову та сонячну енергію в Німеччині знизилися у першому півріччі з рекордно високого рівня 2022 року. За даними Platts Renewable Energy Price Explorer, ціни на сонячну енергію в Німеччині досягли дворічного мінімуму у травні, склавши в середньому 61,89 євро за МВт-год.

Згідно з системними даними, зібраними Fraunhofer ISE, щоденне виробництво енергії вітру та сонця в Німеччині досягло піку 5 липня, становлячи в середньому понад 38 ГВт, що є найвищим показником для літа.