ноутбук Asus

За підрахунками, одна вкладка браузера зазвичай споживає приблизно 100 МБ оперативної пам’яті. Часто ми відкриваємо десятки таких вкладок, і, попри всі засоби оптимізації ОС, ця ситуація відображає правило “чим більше, тим краще”.

Ця тенденція особливо помітна в преміальному сегменті ноутбуків, зокрема в флагманській моделі ASUS ExpertBook B9 OLED, яку обирають керівники та високомобільні професіонали. У 2024 році попит на цю модель з новими процесорами Intel Series 1 і 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 виявився значно нижчим, ніж на конфігурації з більшим обсягом оперативки. Більшість замовлень припадала на моделі з 32 або 64 ГБ ОЗП. У відповідь на це, майбутні флагманські моделі ExpertBook для українського ринку матимуть щонайменше 32 ГБ оперативної пам’яті.

ExpertBook B9 OLED – топова модель корпоративних мобільних ПК ASUS. Ноутбук із 14-дюймовим OLED-дисплеєм в ультракомпактному корпусі, що за розмірами відповідає 13,3-дюймовим моделям, важить лише 990 грамів і визнаний найлегшим у світі бізнес-ноутбуком з OLED-екраном. Легкість забезпечує магнієво-літієвий корпус, а загальна конструкція відповідає військовому стандарту MILSTD 810H та додатковим критеріям надійності ASUS. Ноутбук оснащений сучасними процесорами Intel Core 5/7, оперативною пам’яттю до 64 ГБ LPDDR5 та SSD на 2 ТБ. Він підтримує новітні комунікації, включно з модулем NFC і двома портами Thunderbolt 4, а також ШІ-застосунки, такі як ASUS AI Audio та ASUS AI Camera. ExpertBook B9 ідеально підходить для ефективної роботи та забезпечує вражаючу автономність.

Більшість моделей ноутбуків ASUS на нашому ринку залишаться з 16 ГБ оперативної пам’яті. Однак для флагманської моделі корпоративного класу B9403, побудованої на новій платформі Intel Series 1, ми вирішили пропонувати лише конфігурації з 32 або 64 ГБ ОЗП, процесорами Intel® Core™ 7 150U та SSD на 1 ТБ. У деяких випадках, на запит, ноутбук може бути оснащений SSD на 512 ГБ, якщо користувачі працюють у хмарі. Тож ми свідомо відмовляємося від моделей B9403 з 16 ГБ на користь конфігурацій з 32 і 64 ГБ оперативної пам’яті, оскільки в цьому сегменті потрібна безкомпромісна продуктивність, а 16 ГБ вже недостатньо.