глобус

У списку переважають африканські держави, що відображає загальну тенденцію на континенті. Центральне розвідувальне управління США представило список країн, де темпи приросту населення є одними з найвищих у світі. Ці дані ґрунтуються на аналізі народжуваності, смертності та міграції, повідомляє «Хайтек» із посиланням на американське відомство.

Список країн з найвищими показниками приросту населення очолює Південний Судан із приростом у 4,65% на рік. Далі йдуть Нігер (3,66%), Ангола (3,33%), Бенін (3,29%), Екваторіальна Гвінея (3,23%), Уганда (3,18%), Демократична Республіка Конго (3,11%), Чад (3,01%), Малі (2,9%) та Замбія (2,83%).

Основна частина цього списку представлена африканськими державами, що вказує на значну демографічну динаміку на континенті. Згідно з даними Міжнародного валютного фонду, населення Африки за останні 120 років збільшилося в 10 разів, що пов’язано з високим рівнем народжуваності та зниженням смертності.

Однак, попри цей демографічний підйом, експерти прогнозують, що він не може тривати нескінченно. Деякі африканські країни вже стикаються зі зниженням темпів зростання населення. Прогнози показують, що до 2100 року більшість країн світу зіткнеться зі зниженням рівня народжуваності, що спричинить нездатність підтримувати поточну чисельність населення.

Таким чином, хоча в ряді країн спостерігається значний приріст чисельності населення, на глобальному рівні очікується досягнення піка цього показника до середини 2080-х років, після чого настане його поступове зниження.