Останні успіхи Збройних сил України дають спостерігачам підстави вважати, що російські оборонні рубежі ослаблені.

Недавні досягнення у контрнаступі ЗСУ поблизу невеликих населених пунктів у прикордонній зоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області, ймовірно, мають тактичне значення через структуру російських оборонних рубежів, — зазначається в останній оцінці ISW.

Український полковник Петр Черних заявив 15 серпня, що тришарова лінія російської оборони на південному узбережжі України складається з першої лінії мінних полів глибиною на кілька кілометрів; другої лінії з концентрацією артилерії, техніки та особового складу; і третьої лінії тилових позицій, призначених для забезпечення постачання.

Останні наступальні дії українських військ на північ та північний схід від Работина на відстані 10 км на південь від Орехова на заході Запорізької області можуть дозволити українським силам розпочати операції в районах з найвищою щільністю мінних полів.

Якщо райони навколо другої російської лінії оборони будуть менш заміновані, то це, ймовірно, сприятиме швидшому просуванню українських сил. Однак ISW не має можливості оцінити щільність або глибину російських мінних полів.

Російські військові вклали значні зусилля, ресурси та особовий склад для утримання таких населених пунктів, як Работино та Урожайне, тому останні успіхи України в цих районах, ймовірно, відображають ширшу деградацію оборонних російських сил. Відсутність російських оперативних резервів означає, що російським силам доведеться зміцнювати деякі ділянки фронту шляхом інших, що, ймовірно, послабить російські оборонні рубежі в цілому і відкриє для ЗСУ нові можливості.