Федерація шахів України рекомендувала українським шахістам під час міжнародних змагань утримуватись від рукостискань з російськими та білоруськими спортсменами, незалежно від прапора, під яким вони виступають. Про це повідомляє “Медуза” із посиланням на відповідну заяву Федерації шахів України.

Також українським шахістам порадили утримуватись від фотографування з представниками Росії та Білорусі, уникати спілкування з ними та загалом “утриматись від дій, які можуть пошкодити імідж України”.

Крім того, українським шахістам рекомендували нагадувати всесвітньому співтовариству у соціальних мережах та інтерв’ю: про те, що війна триває, і багато росіян і білорусів або підтримують владу своїх країн, або мовчки стежать за вбивствами та геноцидом українців, про недопустимість того, що Міжнародну федерацію шахів очолює росіянин Аркадій Дворкович, якого в Україні назвали “співучасником злочинів Росії”; про недопустимість виступів на офіційних турнірах шахістів з Росії та Білорусі в будь-якому статусі, доки їх держави та громадяни здійснюють або підтримують акти тероризму в Україні.