У Чернігові завершилася пошуково-рятувальна операція, повідомляє телеграм-канал “Україна 24/7“. Внаслідок російського удару по центру міста загинули сім людей, серед них – шестирічна дівчинка. 129 осіб отримали поранення, серед них – 15 дітей. Також відзначається, що серед поранених – 15 працівників поліції.

Як заявив ВВС діючий мер Чернігова Олександр Ломако, сьогоднішній російський удар по місту був терористичним нападом та воєнним злочином проти мирних жителів.

“Це центр міста, опівдні, там було багато людей”, – підкреслив мер, – “крім того, сьогодні релігійне свято, люди прийшли на службу. Так що це неможливо сприйняти інакше, як воєнний злочин проти мирних громадян, ще один російський воєнний злочин”.

“Я розумію, що їхньою ціллю був військовий захід, що відбувався в будівлі драматичного театру”, – сказав Ломако щодо організованої в театрі виставки безпілотників, – “але абсолютно очевидно, що росіяни, які запускали ці ракети, і ті, хто віддавав їм наказ бити в середині дня по мирному місту, розуміли, що жертвами стануть переважно мирні жителі”.