поїзд Укрзалізниці

На одному з поїздів “Укрзалізниці” виник конфлікт: чоловік купив квиток у жіноче купе і, попри обурення пасажирок, відмовився його залишати. Провідниця заявила, що пасажир має право залишатися на своєму місці, оскільки у нього є квиток.

Інцидент стався у поїзді “Запоріжжя 1 – Ясіння“. Одна з пасажирок, яка опинилася в купе з чоловіком, записала подію на відео.

На відео чути, як провідниця говорить, що чоловік має право їхати в цьому купе, а пасажирки, яких це не влаштовує, можуть здати квитки.

“Де написано, що не можна їхати? Нічого страшного, хай чоловік розважає дівчат”, – зазначила вона. Чоловік відреагував на обурення попутниць досить різко.

“Розкричалися в курятнику. Від вагона для “голубих” я б відмовився – раптом ще б уночі до свого братства посвятили”, – сказав він.

За словами обуреної пасажирки, чоловік з провідницею обговорювали, що ідея запровадити жіночі купе – повна маячня, і що лише “молоденьких дівчаток” це обурює.

Вона розповіла, що після скарги на гарячу лінію “Укрзалізниці” чоловіка зі скандалом перевели в інший вагон. В “Укрзалізниці” пояснили, що додаток, де продаються квитки у жіночі купе, видає чітке попередження, що ці місця – для жінок.

“У цьому випадку пасажир свідомо проігнорував цю вимогу, а отже мав бути не допущений до перевезень у цьому вагоні. Такі випадки рідкісні, але трапляються як виняток.

Завдання наших провідників у таких випадках – знайти альтернативне місце для чоловіка в іншому вагоні. Коректність дій бригади наразі оцінює внутрішнє розслідування, але вже зараз можемо констатувати, що ситуацію потрібно було вирішити до посадки, а не після.

Жіночі купе створені для безпеки і комфорту жінок, і залізниця просить з повагою ставитися до наявних правил”, – прокоментували в “УЗ“.

Нагадуємо, що квитки у жіночі купе доступні виключно в застосунку “Укрзалізниці“, де такі місця мають відповідну позначку.

Посадка до жіночих купе доступна лише для жінок і дітей до 6 років.