Столтенберг і Пашинян

На завершення своєї триденної місії по Південному Кавказу генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відвідав Вірменію. Прибувши до Єревана у вівторок, він зустрівся з керівництвом країни. Стабільність у регіоні “важлива для євроатлантичної безпеки, оскільки ми стикаємося з все більш небезпечним світом”, — підкреслив генсек альянсу під час прес-конференції після зустрічі з вірменським прем’єр-міністром Ніколом Пашиняном. Він також зауважив, що “НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісність Вірменії і її мирні прагнення”, повідомляє euronews.com.

“Ми зацікавлені в продовженні та розвитку політичного діалогу та розширенні партнерських відносин з північноатлантичним блоком, а також з окремими державами-членами. Ми сподіваємося, що найближчим часом буде затверджена програма партнерства, індивідуально адаптована до нового формату співпраці Вірменія-НАТО. У світлі подій, які сталися в нашому регіоні, для Вірменії надзвичайно важливо зміцнити свою стійкість та розвинути відповідний оборонний потенціал”, – сказав журналістам прем’єр-міністр Вірменії.

Раніше Нікол Пашинян заявляв, що про членство країни в Альянсі не йдеться, хоча сторони мають намір підсилювати співпрацю.