зруйнований будинок

Російські провоєнні блогери повідомляють про просування ЗСУ вглиб території Росії. Українським військам, які зайшли 6 серпня в Суджанський район, вдалося закріпитися в прикордонній зоні. Російські провоєнні блогери пишуть, що ЗСУ зайняли населені пункти Миколаєво-Дар’їно, Дар’їно та Свердліково. За даними каналу “Два майори“, всього українська армія станом на вечір вівторка була присутня в 11 населених пунктах регіону, а загальне просування склало 15 кілометрів. Про це повідомляє svoboda.org.

Вночі йшли бої в Гончарівці та Олешні, стверджує близький до російського Міністерства оборони телеграм-канал “Рибар“. В Олешні російські військовослужбовці опинилися практично в повному оточенні, писав канал. До ранку нової інформації про цей населений пункт немає.

За даними “Рибаря“, на територію Курської області вторглися до 400 військовослужбовців ЗСУ, а ще до двох тисяч військових зосереджені вздовж кордону і можуть підтримати операцію. “Два майори” стверджує, що в Курську область увійшла бригада ЗСУ — тобто, не менше тисячі осіб. Незалежного підтвердження цих оцінок немає.

Під час атаки на Курську область українські військові взяли в полон як мінімум двох російських солдатів строкової служби. Відео з полоненими з’явилося у вівторок в українських телеграм-каналах. Раніше президент Росії Володимир Путін розпорядився прибрати строковиків із прикордонних районів.

У середині дня Путін, як очікується, проведе засідання Ради безпеки. Офіційно про його зв’язок із подіями в Курській області не повідомляється.

Міністерство оборони Росії ввечері у вівторок заявляло, що українські військові витіснені з регіону, але пізніше видалило це повідомлення. В обід середи міністерство заявило, що не допустило просування української армії вглиб території та про великі втрати у ЗСУ. Підтверджень наведено не було.

Українська сторона повідомлення про прорив через кордон офіційно не коментувала. Наступальна операція ЗСУ в Курській області стала найбільшою на території Росії з початку війни.