содлати ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті. Так, Україна отримала поповнення обмінного фонду під час операції в Курській області, передає focus.ua.

Українські військові захопили ще один населений пункт у Курській області (Російська Федерація). Про це повідомив президент Володимир Зеленський, посилаючись на доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського 22 серпня.

Президент України розповів, що відвідав прикордоння Сумської області та провів нараду з начальником ОВА та головнокомандувачем Сирським.

За словами Зеленського, Сирський доповів про оперативну обстановку у всіх районах активних бойових дій, зокрема на найжорсткіших напрямках фронту. Крім цього, він розповів про кроки щодо посилення оборони на Торецькому та Покровському напрямках.

“У певних районах Курської області під контролем України ще один населений пункт, і маємо поповнення обмінного фонду”, — сказав Володимир Зеленський.

Своєю чергою начальник Сумської ОВА доповів про ситуацію в регіоні після початку Курської операції. Так, спостерігається зменшення обстрілів зі ствольної зброї та кількості жертв серед цивільного населення.

Окрему увагу було приділено координації дій між військовими, поліцією та ДСНС у прикордонні, зокрема для організації гуманітарних конвоїв у певні райони Курської області.

Головнокомандувач Олександр Сирський також розповів про нараду з президентом Зеленським, керівником ОП Андрієм Єрмаком та начальником Сумської ОВА.

“Доповів про оперативну обстановку у всіх районах активних дій. Повідомив про кроки щодо посилення оборони на Торецькому та Покровському напрямках. У певних районах Курської області під контролем України ще один населений пункт, і маємо поповнення обмінного фонду”, — підкреслив Сирський.