літак А-50

Українські військові збили над акваторією Азовського моря російський літак, А-50 та підбили ІЛ-22 14 січня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у Силах оборони України.

За інформацією з джерел у Силах Оборони стало відомо про збиття Повітряними силами військового літака ВКС РФ А-50 та пошкодження Іл-22М11, бортовий номер 75106. Як повідомляється, літак А-50 було збито одразу після його заступ на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня.

А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 ВКС РФ було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а врешті-решт був підбитий уздовж узбережжя Азовського моря близько 21 години 14 січня. Після поразки літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик «швидкої» та пожежної машини.

Це вам за Дніпро!” — написав зранку у понеділок у своєму телеграм-каналі командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. «Поки що без деталей», — додав Олещук. У неділю була річниця удару по багатоповерховому житловому будинку у місті Дніпро, жертвами якого стали десятки людей.