Apple watch Watch Series 9 і Ultra

Apple оновила свій веб-сайт у США, щоб повідомити клієнтів про те, що функція «Кисень у крові» на Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 більше не підтримується.

Про це повідомляє видання MacRumors. Apple закрила доступ до функції «Кисень у крові» у США, щоб уникнути заборони продажу відповідних моделей. Заборона була введена Комісією з міжнародної торгівлі США (ITC) після того, як суд ухвалив, що Apple порушила патенти Masimo при розробці пульсоксиметра, який використовується в годиннику компанії з випуску моделі Series 6 у 2020 році.

У вказаних Apple Watch залишиться додаток «Кисень у крові». При його відкритті користувач бачитиме повідомлення про те, що сервіс більше недоступний. Після цього програма автоматично перенаправить користувача в сервіс «Здоров’я».

Це обмеження стосуватиметься лише тих екземплярів Watch Series 9 і Ultra, які будуть ввезені до США після введення заборони. Тобто на вже проданому годиннику пульсоксиметр продовжить працювати. Також заборона ITC не торкнеться пристрою в інших країнах.