смартфон з Ютубом

YouTube розпочав другу хвилю уповільнення роботи сервісу у користувачів, які не відключають блокувальники реклами у браузері. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на скарги людей на форумі Reddit.

За даними, перша хвиля уповільнення роботи YouTube пройшла ще наприкінці 2023 року. Новий же етап боротьби сервісу за прибуток від реклами, зважаючи на все, торкнувся значно більше людей як мінімум у США.

Зазначається, що з увімкненим блокувальником реклами, сайт та плеєр працюють дуже повільно. Особливо довго відбувається буферизація відео, прев’ю не працює зовсім, а переходу в повноекранний режим потрібно перезавантаження сторінки.

“Команда YouTube додала в код сервісу скрипт, який штучно збільшує час між сеансами підключення пристрою клієнта до серверів відеохостингу. Від цього виникає ефект, схожий на те, що спостерігав би користувач, якби у нього повільний інтернет”, – йдеться в інформації.

Наголошується, що цю проблему можна вирішити двома способами. По-перше, можна підключити платну передплату YouTube Premium. По-друге, в налаштуваннях блокувальника реклами у браузері YouTube потрібно додати до “білого” списку.